Без редовно правителство България пропуска много възможности по Плана за възстановяване и

...
Без редовно правителство България пропуска много възможности по Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Без редовно правителство България пропуска много възможности в ЕС

Без постоянно държавно управление България пропуска доста възможности по Плана за възобновяване и резистентност. Трябва да се върнем назад и към концепцията България да бъде способен член на Европейски Съюз. Това сподели пред публицисти евродепутатът Илхан Кючюк, съобщи кореспондент на  " Фокус ".  По думите му, това може да се случи, когато доста ясно заявим от София - да, ние желаеме да бъдем част от политиката по интеграция, вътре в Европейски Съюз, включващо Шенген и еврозоната.

" Днес Европейски Съюз мощно се трансформира, и с бързи темпове. България трябва да бъде част от тази смяна. Винаги съм бил срещу това, което се приказва, че Брюксел ни постанова. Там, където са останалите страни, там е и България, ние имаме министри. Аз работя в европейска структура, която търси решения и с всяка би трябвало да подобавам самостоятелно. Разбирайки комплексността на всичко това, трябва да се направи опит. Противното означава да се откажем ", сподели още Илхан Кючюк.

Той разяснява и обстоятелството, че Бългаиря няма да има комисар. " Това е притеснително! Когато се вземат решение значимите неща, българският стол ще бъде празен измежду 26-те страни ". 

" Даваме знак към българските жители, че не сме подредени. Посланието на хората е едно - направете държавно управление.  Вярно е, че има тематики, които не могат да ви съберат. Но това никога не е била логиката на политиката. Тя е да има компромис. Всички политически сили би трябвало да слагат България преди всичко. Но не декларативно, а ценностно и осъзнато, пред тесния си партиен интерес.  Ние, от Движение за права и свободи, ще продължаваме да работим много активно в посока на това да има рационални и здрави сили, които да схващат смисъла от това България да има държавно управление, да стъпва на полезности, с цел да може и европейските ни сътрудници да гледат с по-голямо доверие на нас ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР